
Timp de preparare 50 minute
Dificultate medie
Ingrediente
un kilogram de crap;
sase fire de ceapa verde;
patru catei de usturoi;
120 ml de ulei;
100 g de masline;
500 g de rosii;
doi ardei;
un pahar de vin alb;
1/2 lamaie;
o legatura patrunjel;
foi de dafin;
sare;
piper boabe.
Mod de preparare
Ceapa se taie julien si se caleste in ulei, se stinge cu vin si se adauga, pe rand, usturoiul tocat, ardeiul, rosiile taiate marunt, piperul boabe si foile de dafin. Se pune totul intr-o tava adanca.
Pestele se spala, se taie bucati si se adauga compozitia in tava. Deasupra se stropeste cu putin vin si se baga tava la cuptor pentru 40-50 minute.
Cand este gata se aseaza pe un platou si se garniseste cu masline fierte, felii de lamaie si patrunjel tocat.