Articole

Peste cu Orez

peste cu orez
Portii 4
Timp de preparare 50 minute
Dificultate medie
[clear]
Ingrediente

400g peste alb file;
o lingura cu zeama de lamaie;
300 gr orez;
600 ml supa de legume;
o ceapa mica;
trei linguri cu unt;
o legatura de marar;
patru linguri de cascaval ras;
doua linguri de faina;
o lingura de pesmet;
75ml smantana;
doua galbenusuri;
sare si piper.

Mod de preparare

Se spala pestele, se zvanta, se taie bucati mari sau mici depinde cum doriti.
Se stropeste cu zeama de lamaie, se pipereaza si se sareaza. Se fierbe orezul la foc mic 30 minute in zeama de supa.
Se unge cu unt o forma de budinca si se presara pesmet. Mararul se toaca marunt, se amesteca impreuna cu orezul, cascavalul ras, se adauga piperul si se pune in forma impreuna cu pestele.
Se topeste o lingura de unt, se adauga trei linguri cu zeama de supa, se presara faina, se pune si smantana si se fierbe trei minute. Se incorporeaza galbenusul. iar sosul obtinut se toarna peste orez.
Se presara cascaval ras si se pune vasul la cuptor timp de 30 minute la temperatura de 200 de grade.

[clear] Se serveste cald. Pofta Buna!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.