Portii 6 Timp de preparare 40 minute Dificultate medie [clear] Ingrediente 200 gr file de peste dezosat; 200 g cartofi; 100 g radacina de patrunjel; 1 pastarnac; 50 g faina; 1 ou; o ceapa; 50 g pesmet; 4 catei de usturoi; patrunjel; ulei; sare si piper. Mod de preparare – Curatam legumele, taiate in bucati mari si se pun la ...
Read More »Retete Culinare
Cod cu sos de smantana si hrean
Portii 3 Timp de preparare 30 minute Dificultate medie [clear] Ingrediente 600gr file de cod; o lamaie; un morcov; 200 gr smantana; o bucata de hrean (dat prin razatoare); sare; piper; o legatura de patrunjel verde; trei – patru linguri cu ulei de masline. Mod de preparare Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie, se adauga codul, zeama de la ...
Read More »Peste cu Orez
Portii 4 Timp de preparare 50 minute Dificultate medie [clear] Ingrediente 400g peste alb file; o lingura cu zeama de lamaie; 300 gr orez; 600 ml supa de legume; o ceapa mica; trei linguri cu unt; o legatura de marar; patru linguri de cascaval ras; doua linguri de faina; o lingura de pesmet; 75ml smantana; doua galbenusuri; sare si piper. ...
Read More »Sarmalute cu peste in foi de vita
Portii 6 Timp de preparare 90 minute Dificultate medie [clear] Ingrediente Un kilogram de peste (cu putine oase); doua cepe; 50 gr de orez; 100 ml suc de rosii; foi de viţă; sare; ulei. Mod de preparare Se oparesc foile de viţă. Se curata pestele si se indeparteaza pielea si oasele. Se trece carnea prin masina de tocat. Se taie ...
Read More »Plachie de crap cu masline fierte
Portii 4 Timp de preparare 50 minute Dificultate medie [clear] Ingrediente un kilogram de crap; sase fire de ceapa verde; patru catei de usturoi; 120 ml de ulei; 100 g de masline; 500 g de rosii; doi ardei; un pahar de vin alb; 1/2 lamaie; o legatura patrunjel; foi de dafin; sare; piper boabe. Mod de preparare Ceapa se taie ...
Read More »Peste la cuptor
Peste la cuptor cu patrunjel verde – o reteta culinara pentru prepararea pestelui la cuptor care cu siguranta merita incercata !Portii 6 Timp de preparare 40 minute Dificultate medie Ingrediente 2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, circa 600 g file de peste (poate fi alb de salau, cod, merluciu sau ...
Read More »