Articole

Montura cu jig

Montura cu jig – Cea mai folosita montura a nalucilor siliconice este montura pe carlige lestate, asa numitele jiguri. Motivul pentru care aceasta montura cunoaste un asemenea succes este simplitatea. Nu e nevoie de noduri complicate, de accesorii sau pricepere. Este cea mai conventionala modalitate de a monta o naluca din silicon si functioneaza pentru toate tipurile (tubes, grubs, worms, shads & alte creaturi). Poate fi pescuita in viteza iar numarul de rateuri este scazut.

montura cu jigIn functie de specificul nalucii siliconice, greutatea si forma jigului, ansamblul poate capata o evolutie diferita. Plasticele pe jig pot fi pescuite in orice conditii, pe verticala, pe orizontala, la suprafata ca un fel de popper, cu evolutie in dinti de ferestrau intre ape, tarate pe fund etc. Toate tipurile de recuperare functioneaza si toate nalucile din plastic montate in acest fel prind peste. Dar nu singure. Pescarul trebuie sa stie sa aleaga tipul de recuperare, culoarea si dimensiunea nalucii si tipul de jig care se potriveste cel mai bine, in functie de situatie.

Exista o multime de tipuri de jig, fiecare producator se straduieste sa scoata in fiecare an ceva nou. Putem folosi unele vopsite si cu ochi, altele simple, exista chiar si jig-uri plutitoare care permit pescuitul intre ape sau jig-uri cu o cavitate in fata, care permit pescuitul cu un plastic pe suprafata, cu pompaje, exact ca la popper. Putem chiar improviza jig-uri rasucind pur si simplu sarma de plumb pe carlige. Sau ne putem turna acasa daca avem matrite (cele mai folosite sunt marca Do-it).

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.