Bucati de peste folosite ca momeala pentru pescuitul bibanului, somnului si salaului. Am discutat intr-un alt articol despre pescuitul cu pestele mort si viu ca si momeala. Va prezentam acum pescuitul cu bucati de peste ca si momeala. In general se foloseste coada, capul si fileuri din trunchi la dimensiuni potrivite pentru marimea pestelui vizat. Pentru a lansa la distante cat mai mari va trebui sa inghetati pestele acasa si sa-l transportati in lada frigorifica impachetat in pungi.
Va fi mai greu cand e rece afara sa taiati pestii in bucati asa ca pregatiti momeala de acasa. Dintre momelile ce provin din pesti de apa dulce, bucatile de anghila si chiscar sunt nemaipomenite. Anghila pare a fi cea mai buna momeala in apele in care se afla populatii de anghila. Chiscarul, ca momeala, constituie insa o enigma. Cu toate ca foarte putine au intalnit aceste creaturi, stiucile se dau in vant dupa ele.
Continut asemnator :