Articole

Momeli

Mamaliga pentru momeala (patratica)

Mamaliga pentru momeala (patratica). Spre deosebire de mamaliga pentru nada obtinuta prin diferite retete, rmamaliga pentru patratica, folosita ca momeala in carlig, este mai greu de realizat. Aceasta nu trebuie sa fie prea dura insa trebuie sa fie suficient de rezistenta pentru a ramane in carlig in timpul lanseului si, dupa aceea, timp de mai multe ore, in apa. O ...

Read More »

Cascaval

Cascavalul – momeala este folosita la pescuitul mrenei sau a crapului.  Pentru a pescui cu cascaval trebuie sa il taiati bucatele mici la dimensiunea dorita dupa care il puteti agata pe carlig. Cascavalul folosit la pescuit il puteti cumpara de la orice magazin de profil sau il puteti face chiar voi acasa. Se pare ca cascavalul facut acasa este  mai ...

Read More »

Sange

sange

Sangele este o momeala mai putin obisnuita dar totusi folosita de pescari la pescuitul cleanului sau morunasului. Nu ar fi prea multe de explicat aici, majoritatea ati vazut ca dupa ce ati taiat porcul sau o gaina, rata etc. sangele ramas in vas se coaguleaza. Dupa ce s-a coagulat sangele si este suficient de tare il taiati cuburi mici si ...

Read More »

Ficat alterat

ficat vita

Ficat alterat – o adevarata delicatesa pentru somn, care cu siguranta va poate garanta o partida de pescuit reusita. Ficatul alterat este una dintre momelile irezistibile pentru somn. In timp ce ficatul proaspat poate fi folosit ca si o momeala de pescuit pentru mai multe specii de pesti, ficatul alterat se pare ca da rezultate bune doar la pescuitul somnului. ...

Read More »

Carne de picior de broasca

picior de broasca

Carne de picior de broasca. Una dintre momelile preferate de somn, salau sau biban este carnea de picior de broasca. Despre pescuitul cu broscuta am discutat intr-un articol tot din cadrul sectiunii de nade si momeli. Tot in acel articol v-am prezentat mai multe detalii despre broaste asa ca nu voi mai intra acum in detalii. Cum se pescuieste la ...

Read More »

Bucati de peste

bucati de peste

Bucati de peste folosite ca momeala pentru pescuitul bibanului, somnului si  salaului. Am discutat intr-un alt articol despre pescuitul cu pestele mort si viu ca si momeala. Va prezentam acum pescuitul cu bucati de peste ca si momeala. In general se foloseste coada, capul si fileuri din trunchi la dimensiuni potrivite pentru marimea pestelui vizat.  Pentru a lansa la distante ...

Read More »

Rac

rac

Racul este una dintre momelile folosite la pescuitul somnului. Se gaseste  in lacuri si balti, se pastreaza in cosuri inchise. Este destul de usor de prins.Cu o undita si o bucata de carne veti prind eo multime de raci. Agatati carnea chiar si slaninia de carlig asteptati sa se agate racul dupa care  inainte de al scoate din apa folositi ...

Read More »

Pestisor viu

pestisor viu

Pestisor viu (oblete, boistean, beldita, caras, rosioara) ii gasim in apele populate cu aceste specii, se pastreaza in vase cu apa, folosindu-se o pompa de aer sau ii prindem direct pe balta in cea mai mare perioada. Pestisorii vii se folosesc cu succes la capturarea avatului, pastravului, bibanului, stiucii, salaului, somnului. Pescuitul la pestisor viu este de departe cea mai ...

Read More »

Omida

omida

Omida este una dintre momelile mai rar folosite si totusi cu efect la  pescuitul pastravului, bibanului, cleanului. O gasim pe frunzele copacilor fiind considerata o insecta daunatoare. In acest grup de daunatori se inscriu: omida paroasa a dudului, nalbarul (fluturele alb) si fluturele auriu. Omida paroasa a dudului: ataca pe langa mar, par, dud si alte specii cum sunt ciresul, ...

Read More »

Musca

musca

Musca reprezinta o momeala excelenta pentru o partia de pescuit la clean sau pastrav. Mustele sunt insecte ale ordinului Diptera (termen provenit din greaca, di = doi / doua si pteron = aripa), care poseda doar o pereche de aripi pe toraxul median, respectiv o pereche de elitre. Musca de casa este o adevarata musca si una dintre cele mai ...

Read More »