Articole

Articole Nade si Momeli

Efectul miraculos al semintelor de canepa

efecte canepa

Mare majoritate a pescarilor ce prefer pescuitul cirpinidelor de talie mica cunosc deja efectele miraculoase pe care le au semintele de canepa cand sunt folosite ca atare sau sunt adaugate in compozitia materialului de nadire. Cu toate ca foarte putini le folosesc in carlig semintele de canepa sunt adevarate delicii pentru babusca. Rezultatele sunt semnificative chiar daca prepararea si pregatirea ...

Read More »

Betaina

betaina

Betaina este un amino-acid cu gust dulce, care apare in mod natural, foarte important pentru viata atat a oamenilor, cat si a plantelor si animalelor. Se gaseste in produse din carne, dar si in crustacee sau moluste, fungi si plante. Betaina are un impact foarte mare asupra senzorilor receptori ai crapilor, tocmai datorita compozitilor naturali, asa ca aceasta substanta nu ...

Read More »

Ce este Scopexul ?

scopex

Fara indoiala, scopexul este una dintre cele mai folosite arome pentru pescuitul la crap. Toate companiile mari au pe linia de productie aceasta aroma. Ceea ce face scopexul sa fie atat de popular si in acelasi timp, foarte eficient, este capacitatea sa de a fuziona cu aproape orice alta aroma sau ingredient. Scopexul da rezultate foarte bune pe orice suprafata ...

Read More »

Metode de nadire

metode de nadire

Cand ne apucam de pescuit, nadirea este unul din factorii care asigura reusita unei partide. Nada trebuie sa fie irezistibila pentru peste, calitatea este importanta, nu cantitatea. Nada trebuie sa fie deosebita ca aspect, gust, culoare. Nu trebuie sa te zgarciesti,dar nici in exces.   Trebuie avut in vedere: durata partidei ce pesti vizati nada folosita si cantittatea pe care ...

Read More »

Nade si momeli pentru Crap

nade si momeli pentru crap

Crapii sunt omnivori si au preferinte alimentare in functie de sezon. De la aceasta regula face exceptie Amurul, acesta avand predilectie pentru hrana de natura vegetala. Tot in categoria exceptiilor mai fac parte Fitofagul si Novacul (crapi chinezesti) care consuma numai plancton de natura vegetala respectiv animala, acestia neputand fi capturati prin mijloace specifice pescuitului sportiv decat in mod accidental ...

Read More »

Momeli Naturale

Momeli Naturale

Momelile naturale pentru pescuitul sportiv se pot clasifica in trei mari grupe: momeli naturale vii, momeli naturale provenite din alimente si momeli de imitatie si sintetice.  Momelile naturale vii, la randul lor, se pot clasifica in: momeli din rame, viermi, larve; momeli din insecte, momeli din animale mici (soareci, broaste) care pe parcursul sedintei depescuit pot muri. Unele din momelile ...

Read More »

Momeli artificiale

momeli artificiale

Momelile artificiale au aparut ca urmare a inventivitatii pescarului amator, dupa lungi observatii si multe incercari ale acestuia. Se presupune ca prima momeala artificiala a fost dandineta.  Apoi, pescarii au fost incurajati de rapacitatea si furia oarba a stiucii, cand musca „la foame”, repezindu-se pana in barca sau pana in mal. Tara care a lansat cele mai multe momeli artificiale ...

Read More »

Momeli Vegetale

momeli vegetale

Momeli Vegetale. Momelile de natura vegetala sunt formate din aluaturi, paste fainoase, gris, mazare si alte legume cu pastai, porumb si toate cerealele, fructe mici coapte, frunze de legume pentru fitofagi etc. Putem include aici si unele paste aromate si colorate, preferate in special in occident. Cartoful trebuie sa fie asa cum se cere pentru salata de cartofi, deci mai ...

Read More »

Momeli uitate

momeli uitate

Multe dintre clasicele momeli, din vremuri (nici macar!) foarte indepartate, au disparut din arsenalul pescarilor. Probabil ca majoritatea acestora erau populare datorita unor legende, magice uneori, sansele de reusita tinand mai mult de convingerea de care dadeau dovada pescarii care le foloseau. Totusi, parerea mea e ca multe dintre aceste nade si momeli si-ar avea locul chiar si in ziua ...

Read More »

Pestele mort

peste mort

O momeala deloc de neglijat in pescuitul rapitorilor este pestele mort. Pestele marin mort este cea mai folosita momeala la pescuitul stiucii in Anglia. Cel mai frecvent se foloseste heringul, sardina, sprotul si macroul. Din randul pestilor de apa dulce cei mai recomandati sunt babusca, cleanul mic, bucati de anghila sau chiscar, puietul de pastrav si de stiuca. Referitor la ...

Read More »