Articole

Rosioara

Rosioara

Denumire: Rosioara ( Scardinius erythrorhtalmus )

Familia: Ciprinide

Raspandire in Romania: : In toate raurile, lacurile si baltile din zona colinara si de ses, in Dunare si in Delta.

Lungime: : 20 – 35 cm

Greutate: 100 – 200 g (exceptional 1 kg)

Aspect: este alungit, comprimat lateral, de inaltime variabila, si acoperit cu solzi de marime mijlocie, bine fixati. Botul este scurt, gura mica, terminala, oblica in sus. Caudala este adanc scobita, cu lobi egali. Linia laterala este continua, putin apropiata de partea ventrala a pestelui. Ochii sunt adanc implantati, cu cate o pata rosie, inotatoarele rosii catre margine .

Hranire: matasea broastei, dar si cu insecte, larve, viermi, oua de melci acvatici.

Se pescuieste  la: vierme,larve de libelua,bobita de paine si mamaliga in amestec cu canepa

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.