Articole

Oblete

Alburus alburus

Denumire: OBLETE (Alburus alburus)

Familia: Ciprinide

Raspandire in Romania: : In toate apele curgatoare si statatoare din regiunile colinare si de ses si in toate raurile tributare Dunarii, in baltile sale si in lacul de acumulare Bicaz.

Lungime: 12 – 15 cm (exceptional 18 – 20 cm)

Greutate: 35 – 45 g (exceptional 100 – 200 g)

Aspect: Spatele verde inchis-masliniu, cu dungi serpuite, mari, intunecate; laturile mai deschise si cu puncte rosi, inconjurate de albastru. Abdomenul deschis pana la alb, in perioada de reproducere devenind rosu.

Hranire: vietati planktonice, insecte ce cad pe apa.

Se pescuieste  la: rama rosie,vierme,larve de libelule,bobite de paine,seminte de canepa si arpacas

Oblete

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.