Articole

Mreana

Mreana

Denumire: Mreana (Barbus barbus)

Familia: Ciprinide

Raspandire in Romania:traieste in raurile mari si mici Prut, Siret, Somes, Jiu, Arges, Olt, Mures, Cerna, Trotus, Tarvane, Somes, Bistrita, Crisuri, Dunare.

Lungime: 40 – 60 cm

Greutate: 0,8 – 1 kg ,exceptional 2-4 kg

Aspect:Corpul este fusiform, capul ascutit, gura dispusa in jos si buzele groase, avand patru mustati groase galbui. Solzii mrenei sunt mici. Are culoarea verde-bruna pe spate si pe cap, flancurile fiind galbene aurii,iar pe burta fiind alba. Corpul este presarat cu puncte mici, negre.

Hranire:seminte, viermi, rame, insecte, melci, hoituri.

Se pescuieste  la: rama rosie,vierme,larve de libelule si unele exemplare mai mari la lingurita rotativa gen AGLIA 00

Mreana - Barbus Barbus

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.