Articole

Caras

Caras

Denumire: Caras( Carassius auratus gibelio )

Familia: Ciprinidelor

Raspandire in Romania: :aproape in toate apele statatoare, in afara de regiunea muntoasa, in baltile Prutului, Siretului, Dunarii (inclusiv delta), in Olt Timis, Bega, Mures, Somes, in iazuri si helesteie.

Lungime: 15 – 20 cm (exceptional 40 cm)

Greutate: 200 – 300g (exceptional 2,5 kg)

Aspect: Gura terminala, cu buze subtiri si fara mustati.
Coloratia in general aurie-ruginie cu nuante verzui pana la nuante intunecate; peritoneul deschis la culoare.

Hranire: organisme vegetale si animale, pureci de balta, larve de insecte, viermi, icre de peste, etc.

Se pescuieste la: vierme,rama rosie,bobite de mamaliga,porumb in lapte

Caras

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.