Articole

Caracuda

caracuda
Denumire: Caracuda (Carassius carassius)

Familia: Cyprinidae

Raspandire in Romania: Cu precadere in apele statatoare mai putin in cele de munte , in baltile Dunarii in lacurile si baltile de ses acolo unde este mal. In baltile Prutului, Siretului, Dunarii (inclusiv delta), in Olt Timis, Bega, Mures, Somes, in iazuri si helesteie. Popular mai este intalnit si sub numele de : caras, carasita, lunita, rusinoasa, gurgusel, crap de balta.

Lungime: 15-20 cm, (exceptional peste 35 – 40cm)

Greutate: 80 – 100 grame, (exceptional peste 1,5 kg)

Aspect: Se aseamana foarte mult cu carasul si platica, corpul este comprimat lateral, usor cocosat, avand un trup inalt. Bot carn, capul este scurt, gura terminala, buzele subtiri, inotatoarea ventrala si cea dorsala dispun de cate o radie ascutita, tepoasa. Ca, colorit pe spate este negricioasa sau cenusie, pe laterale galben aramie verde, iar pe burta galbena portocalie.

Hranire: Se hraneste cu larve de insecte, viermi, icre de peste, diferite organisme animale cat si vegetale

Se pescuieste la: mamaliga, viermi, rama, larve, etc

caracuda

Leave a Reply