Articole

Peste la cuptor

peste la cuptor
Peste la cuptor cu patrunjel verde – o reteta culinara pentru prepararea pestelui la cuptor care cu siguranta merita incercata !Portii 6
Timp de preparare 40 minute
Dificultate medie

Ingrediente

2 cepe,
2 catei de usturoi,
4 linguri ulei,
500 g rosii taiate bucatele,
sare,
piper,
circa 600 g file de peste (poate fi alb de salau, cod, merluciu sau chiar crap),
2 linguri capere,
1 legatura de patrunjel verde,
1 lingura mustar.

Mod de preparare

Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac. Cand s-au inmuiat legumele, se rastoarna intr-un vas de Jena.

Se spala pestele, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se asaza peste rosii. Se taie marunt caperele, se amesteca cu patrunjelul tocat, mustarul si restul de ulei. Cu pasta astfel preparata se ung fileurile de peste.

Se acopera sosul cu un capac, se baga in cuptorul incins la 200°C si se lasa pestele sa se patrunda circa 20 de minute.
Se serveste cu cartofi fierti.

Pofta Buna !

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.