Articole

Nade praf

nada pescuitNadele  praf  au la baza un amestec de fainuri de diferite granulozitati Aceste nade nu contin seminte sau particule , ci numai prafuri . Nadele se pot obtine  prin fierbere sau pur si simplu prin umezirea acestor fainurilor cu apa din balta. Aceste nade praf contin acelasi ingrediente ca si grund-baits-urile doar ca ingredientele (semintele) sunt macinate. Toate aceste nade praf se bazeaza pe principiul dispersiei rapide in apa , odata ajunse in apa acestea produc un norde nada acesta fiind deosebit de atractiv in special pt cipride.

Exemple ingrediente: faina de canepa , faina de griu , faina de alune , faina de orez , pelete macinate , mixuri de baza , srot etc sunt tot atitea componente pentru alcatuirea unei combinatii de fainuri hranitoare . Exista pe piata o multime de nade praf cu pretentii de atractivitate pentru pescuitul crapului in special sau pentru ciprinide in modul general . Nadele praf – elaborate de Ultrabaits ,Dynamite, Sensas , Big carp si multe altele. Nada praf se recomanda a fii folosita in baltile necunoscute , in care dorim sa ne semnalizam prezenta in mod foarte rapid si eficace . Nada praf se va dizolva repede in apa si va oferi un norisor hranitor, nor care va atrage in zona multi pesti.

Se recomanda sa combinati metodele nadire – in care sparturile boiles, pelletele sau boabele de mix method(canepa, grau, porumb, alune tigrate) sa fie amestecate in bulgari obtinuti dintr-un groundbait. Care este efectual acestor bulgari? Nada praf se dizolva asigurand o dispersie rapida si formand un nor atractor atractie rapida in zona nadita, restul de ingredinte method mix (semintele sau boabele )se vor desprinde si vor ramine pe fundul apei – – crapi odata adusi in zona de hranire vor incepe sa dezguste din semintele cazute din bulgari , asigurand ca acestia vor ramane o perioada. Este foarte important sa gasiti combinatia potrivita intre nada praf si particulele de nada, aceasta combinatie se obtine prin experimentare. O mare atentie trebuie acordata si aromelor daca se doreste folosirea acestora.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.