Articole

Sistem Paternoster pentru Coregoni (Pastravi aurii)

Sistem Paternoster pentru Coregoni (Pastravi aurii) – deoarece coregonii nu se pot pescui cu sisteme si metode conventionale, dorim sa va descriem un sistem adaptat din pescuitul maritim.
Sistemul Paternoster pentru Coregoni este practic identic cu sistemul maritim in ceea ce priveste idea de baza.
Singura diferenta este, ca la pescuitul la coregoni se folosesc accesorii cu mult mai fine decat la pescuitul maritim!
Ca momeala se folosesc in general nimfe.

paternosterSistemul paternoster pentru pescuitul la coregoni consta dintr-un forfac de lungimea batului cu care pescuim. Pe acest forfac se instaleaza pana la 5 brate laterale iar pe aceste brate se prinde cate un carlig cu o nimfa. La Capatul sistemului se prinde un blumb care trage montajul inspre adanc. Se poate folosi orice fel de mulineta, dar noi recomandam o rola stil Nothingham cum se foloseste si la pescuitul cu musca.

Realizare :
Cu siguranta acest montaj mai poate fi perfectionat. De exemplu se poate folosi o pluta. Adancimea trebuie reglata in asa fel, incat plumbul sa ajunga pe fundul apei. Prin curentul apei, sau chiar numai prin valuri, montajul intra in miscare iar bratele sistemului se misca intr-un fel foarte ademenitor pentru Coregoni.

In cazul ca nu folosim o pluta, miscarea sistemului se face din mana. Tinem sa precizam in acest loc, ca acesta este singurul fel in care putem pescui la Pastrav Argintiu, mai bine zis, la Coregoni. Unii pescari nu-mi vor da dreptate, deoarece s-au mai prins din intamplare si cu mult noroc Coregoni si la alte sisteme.
Dar cum spuneam, din intamplare si cu mult noroc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.