Articole

Montura de tip Chod

La fel ca in cazul monturii de tip snowman, cea de tip Chod este una perfecta pentru lacurile cu fundul malos. Cu totii stim ca o montura care se scufunda foarte repede si ca atare fara o prezentare ideala, poate fi detaliul care poate ruina o partida de pescuit.

Ideea monturii este relative simpla, inovatia constand in posibilitatea de a ajusta pozitia forfacului pe inaintas.

Mai pe sleau, oricat de mare ar fi plumbul pe care il folosim, momeala va avea mereu o prezentare cat se poate de buna.

Iata de ce avem nevoie pentru aceasta montura si pasii pe care trebuie sa-i urmam:

  • Trebuie sa folosim plumb cu vartej de greutate medie, aproximativ 25-75 de grame. Plumbul trebuie sa fie destul de mic, deoarece in timpul drillului, forfacul va aluneca spre plumb si crapul poate scuipa oricand acul. Dar daca folosim un con siliconic, care sa acopere vartejul plumbului, posibilitatea agatarii scade semnificativ.
  • Avem nevoie si de un inaintas de lungime medie, cam de 50-80 de cm.
  • Bilute de cauciuc semi-fixe. Diametrul gaurii acestor bilute trebuie sa fie mic, pentru a permite alunecarea in momentul in care vrem sa modificam inaltimea la care credem ca momeala se prezinta cat se poate de bine. Si din acest motiv nu trebuie sa lipim aceste bilute cu un adeziv rigid, care sa nu le permita culisarea pe forfac.
  • Urmatorul pas necesita un vartej flexibil cam de 8-10 mm . Acest lucru permite o rotatie de 360 de grade a forfacului. Vom vedea ca aceasta caracteristica este ideala in momentele in care dam pe un lac foarte populat si unde crapii hraniti constant devin foarte mofturosi, momeala putand fi inghitita aproape din orice pozitie s-ar afla.
  • Si nu in ultimul rand, fluorocarbonul. In astfel de cazuri, unde firul cu care legati carligul trebuie sa fie cat mai rigid, trebuie ca rezistenta sa fie destul de mare. Una de 15-20lb fiind ideala.

La fel cum am spus si la inceput, este recomandat ca aceasta montura Chod sa fie folosita cu momeli de tip pop-up, astfel sansele crescand simtitor.

montura Chod

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.