Articole

Carolina Rig

Carolina Rig – Montura Carolina functioneaza cu aceleasi ingrediente ca si montura Texas: carlig off-set cu tija indoita si plumb (sau lest din tungsten).
montura carolina rigPlumbii pot fi conici, rotunzi, fusiformi sau de orice alte forme.
De data asta insa, plumbul nu mai e culisant ci fix, uneori chiar atasat cu un vartej si nu direct pe fir. In functie de distanta dintre naluca si plumb, vom putea pescui astfel de plastice la diferite adancimi, pe orizontala, facandu-le sa evolueze constant sau cu pauze, doar din viteza de recuperare.

Montura se foloseste mult cu plastice care au o oarecare portanta si nu ating substratul daca nu au lest propriu.
Carligul se leaga de fir printr-un nod Palomar sau Uni iar plumbul e de preferat sa fie dotat cu un vartej, pentru a se putea roti atunci cand se agata.
Plumbul nu trebuie sa fie prea greu, doar atat cat este suficient pentru a simti atunci cand atinge fundul.
Montura rapitori carolina rig

Pescuitul cu monturi Carolina poate fi foarte productiv in special cu naluci cu greutate specifica mai mica decat apa, care pot ramane suspendate atunci cand plumbul sta pe loc.
Reactia nalucii siliconice la miscare este influentata si de distanta dintre ea si plumb, de aceea e bine sa incercati cu un lest semifix, pentru a putea modifica fara alte noduri si pierderi de timp lungimea firului dintre plumb si naluca.
carolina rig montura rapitori
Monturi rapitori

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.