Articole

Rama de mare

rama de mareRama de mare traieste in apa de mare cu adancimea mica, in nisipuri si in malul lacurilor litorale cu apa salmastra. Se recolteaza de regula cand apa are peste 15 grade, in perioada aprilie-noiembrie. Pentru recoltare se folosesc lopeti cu coada lunga cu ramforsare metalica si site din material plastic. Se pot pastra la temperaturi cuprinse intre 4-6 grade, in nisip umed intre straturi de panza moale (prosoape) sau in apa de mare ce trebuie schimbata zilnic. Este hrana preferata a chefalului si labanului dar nu o refuza nici celelate specii de pesti marini.

Este o momeala foarte sensibila, se pune in carlige cu tija lunga si subtire de la coada spre cap (pot fi folosite carlige cu mici contre). Se controleaza frecvent, la aproximativ 15 min deoarece se poate ca maruntisul sa o toace fara ca pescarul sa sesizeze. Este de mai multe tipuri, se diferentiaza prin colorit – rosie, verde si bruna (ce a verde nu este buna deoarece se deterioreaza usor).

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.