Articole

Crabul

crabCrabul traieste pe langa formatiuni stancoase cu vegetatie abundenta. Pentru pescuit se foloseste carnea, care se obtine prin spargerea cochiliei numai in stare naturala. Este momeala fosrte buna pentru guvide, calcan, barbun. Crabul este denumirea data mai multor specii de crustacee superioare din ordinul decapodelor. Capul este mic, dotat cu antenule si antene, cu ochi pedunculati.

Cefalotoracele este mare, turtit, de forma dreptunghiulara, triunghiulara sau ovala, acoperit cu un scut chitinos de 2-20 cm latime si pana la 60 cm la crabul-japonez (Macrocheira kaempferi). Abdomenul este ingust, scurt si indoit sub torace. Crabii se hranesc, de obicei, cu nevertebrate. Inmultirea are loc prin oua, iar dezvoltarea prin metamorfoza. Se cunosc cca. 6780 specii de crabi.

Continut asemnator :

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.