Am pescuit cam 3 ani pe somes asta era acum 5 ani de atunci am pescuit mai rar ce-i drept, pe Somes deloc. Am pescuit cam peste tot pe Somes in Zona Satu Mare, dar cel mai des mai in jos de podul Galben cu 2 km cel putin. In zona podului Galben care acum e albastru dar are aceasi denumire, defapt galben cu albastru, este statia de rahat si normal ca sunt si se prind pesti acolo dar au un miros ciudat si abia dupa 1 km jumate 2km dispare mirosul sau gustul ciudat din ei. Vroiam s aajung la faptul ca in apropierea orasului maxim 5 km pe rau in jos su in sus pescuiam in Zona satului Dara pe malul drept al Somesului. aclo apa este foarte adanca iar vizavi e plaja de la Vetis alt sat aflat pe malul stang al Somesului. Bun ca sa nu ma mai intind cu vorba cum pescuiam la greu acum cativa ani acolo va spun ca am fost acum 2 saptamani si am prins niste somni la vreo 2-3 kg in plina zi la rama neagra. Spre seara sau dimineata buna merge mult mai bine. Un localnic ne spunea ca de multe ori prinde si cate 10 Kg in 4 5 ore de pescuit. Montura folosita era cu plumb fix in capat, tot de la localnic am invatat, la vreo 30 de cm de plumb se pune un carlig cu lungimea firului de 30 - 40 de cm. Cum se ajunge acolo, aici as putea scrie o poveste despre cum am redescoperit drumul deoarece il uitasem si am mers peste camp pe drumuri unde nici cu geepu lu tata nu intra nimeni, eram cu o ibiza am frecat-o jos de nu a fost adevarat. Am ajuns ntr-un final la locurile stiute sub Dara unde am dat de drumul de betoane pe care am si venit acasa. Asadar Ca sa ajungeti cu masina acolo trebuie sa mergeti spre dorolt, dupa iesirea din oras mergeti cam 2 km spre Petea sau spre Dorolt aceasi directie este si veti vedea pe partea stanga 2 blocuri mai amarate, intrati pe acel drum si mergeti pana dati de un drum format din betoane care o i-a la stanga, sunt niste chestii de beton ciudate suspendate in aer paralel cu drumul. Drumul va va duce pana la Dig pe care il puteti trece cu masina sau sa o lasati sus pe dig cum am facut eu deoarece in partea stanga de locul acela nu mai merge de 3-4 ani pescuitul si va trebui sa mergeti pe jos in dreapta cum va uitati spre somes sau in sensul in care curge apa vreo 500 de m. Acolo s-au realizat capturi uriase acum 5 ani tin minte o captura de peste 70 de Kg l-au dus cu strafu acasa taiat in 2

. Daca aveti nelamuriri va stau la dispozitie.