Articole

CUPA CENTRAL PEDRO EDITIA a XI – a BALTA PURICEL 2018

Când:
22 iunie 2018 – 24 iunie 2018 toata ziua
2018-06-22T00:00:00+03:00
2018-06-25T00:00:00+03:00
Unde:
Balta Pescuit Sportiv "Puricel"
Poroschia
România
Contact:
SORIN CACIULITA
0762116116

CUPA CENTRAL PEDRO EDITIA a XI – a BALTA PURICEL

ORGANIZATOR: SORIN CACIULITA

Telefon: 0762.116.116

22 – 24 Iunie (48 ore)

16 ECHIPE

Calitate – cantitate, 3 sectoare A, B, C.

La calitate:

SECTOR A – 5 PESTI (STANDURI: 1, 4, 5, 8, 16)
SECTOR B – 4 PESTI (STANDURI: 7, 9, 13, 14, 15)
SECTOR C – 3 PESTI (STANDURI: 2, 3, 6, 10, 11, 12)

Premii la general

Locul 1 – 2500 lei

Locul 2 – 1500 lei

Locul 3 – 1000 lei

CAPTURA – 1000 lei + premii sponsor

Taxa 700 lei (Echipa 3 pescari cu drepturi depline)

Premiile sunt valabile pentru 16 de echipe. Daca nu se strang 16 echipe premiile
se recalculeaza iar sectoarele se modifica.
Avansul este de 400 lei si nu se restituie in caz de neprezentare ( echipa trebuie
sa isi caute inlocuitori)
0762.116.116
Vor fi intocmite doua clasamente separate: cantitate + calitate, cei mai mari:
5 pesti (sector A),
4 pesti (sector B)
3 pesti (sector C)
Castiga echipa cu cel mai mic numar de puncte totalizat din cele 2 clasamente.
In caz de egaliate de puncte va castiga echipa clasata mai bine in clasamentul pe
cantitate.

SE PUNCTEAZA CRAPUL COMUN CRAPUL OGLINDA SI AMURUL DE LA 1,5 KG

Programul competitiei:
Vineri – 22 iunie 2018
09.00 intalnire + sedinta tehnica
09.30- tragere la sorti(ordinea & standul)
10.00- deplasare standuri si descarcare bagaj
10.00-12.00 pregatirea materialului de concurs , campare , etc
12.00 – Semnal de incepere a concursului
Vineri, Sambata , Duminica :competitie in desfasurare
Duminica ora 12.00 semnal inchidere concurs.
Caz exceptional, daca o echipa agata un peste inaintea semnalului de
sfarsit, va avea la dispozitie inca 15 min pt a scoate pestele
13.00-14.00- adunarea
14.00- festivitate premiere.
REGULAMENT
1. Pescuit lansat, echipa 2-3 pescari, cu maxim 4 lansete in apa (un singur carlig la fiecare) şi 1 lanseta in apa, folosita pentru marker. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa. Masurarea distantei prin lansare si clipsarea lansetelor (inclusiv cele de rezerva), cu sau fara montura, se va face in timpul concursului, fara a depasi numarul maxim de lansete in apa. (incalcarea art. nr. 1 > ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie . (incalcarea art. nr. 2 > ELIMINARE)
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti. (incalcarea art. nr. 4 > AVERTISMENT)
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial. (incalcarea art. nr. 5 – AVERTISMENT)
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 15. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura. Organizatorul si arbitrii are dreptul de a verifica monturile in orice moment, pe tot parcursul concursului.
8. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului si doar pe jos, vizitatorii nu au voie cu masina in incinta Administratiei Balta Puricel. (incalcarea art. nr. 8 > AVERTISMENT)
9. Concurentii nu au voie sa circule cu masina intre standuri.
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(incalcarea art. nr. 10 > AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de sonar sau barca de nadit.(incalcarea art. nr. 11 > ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leaduri. Rulota poate fi considerata “cort”.(incalcarea art. nr. 12 > AVERTISMENT)
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(incalcarea art. nr. 14 > AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16. Nadirea se va face doar cu bastoanul de nadit (cobra) si prastia, numai cu boilies, diametrul acestora nu trebuie sa depaseasca 30 mm.(incalcarea art. nr.16 > ELIMINARE)
17.Se poate pescui cu plumb fix, pierdut sau in–line, plumb pentru pastă, momitor. (incalcarea art. nr.17 > ELIMINARE)
18.Este permisa folosirea saculetului solubil, pasta solubila pe plumb, boilies si pe pop-up, folosirea firului solubil si a meltexului. (incalcarea art. nr. 18 > ELIMINARE)
19.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(incalcarea art. nr.19 > AVERTISMENT)
20.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor.(incalcarea art. nr. 20 > AVERTISMENT)
21.Este interzis ajutorul reciproc intre concurenti (vecini de stand si vizitatori) in toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill, scoaterea pestelui). Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii.(incalcarea art. nr. 21 > ELIMINAREA)
22. Daca o echipa inteapa un peste la finalul concursului, are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU, un vecin de stand sau arbitrii , altfel pestele nu se va puncta.

ARBITRAJ
A. Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 08.00si seara incepand cu ora 18.00
B. La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe .
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 10 kg, atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale (inclusiv pe timpul de noapte). Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar si nu au peste 10 kg vor fi introdusi in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
C. Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale (cu exceptia cazurilor in care concurentii au facut 15 pesti)
D. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesiseze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul (sau organizatorul), care va hotari locul amplasarii markerului .
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal doar in scris (la contestatiile scrise sunt acceptate probele video-foto) in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.

ATENTIONARE
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie,model cu picioare, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul de la 1,5 kg.

SANCTIUNI
Incalcarea punctelor 4, 5, 8, 9, 10, 12, 14 , 19 si 20 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza depunctarea cu 10 kilograme, iar la a treia eliminarea echipei din concurs).
Intratul si scaldatul în apă sunt interzise – eliminare directa din concurs.
Incalcarea punctelor 1, 2 ,11,16,17,18, si 21 atrag dupa sine ELIMINAREA din concurs.
In cazul oricaror probleme aparute in timpul concursului, ptr. care nu exista prevederi exprese in regulament, decizia finala o are organizatorul. (sau arbitrul)
PE TOATA DURATA CONCURSULUI, EXISTA POSIBILITATEA LIVRARII DE MENIURI IN REGIM CATERING, APA, RACORITOARE, BERE SI CAFEA – CONTRACOST, LA STANDURI!
NOTIFICARE : Pe toata durata concursului, responsabil cu mentinerea apei la nivelul optim ptr. concurs, revine exclusiv, administratiei Balta Puricel.
Organizatorul si administratia baltii sunt exonerati de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente (inclusiv cele medicale) si a urmarilor generate de consumul de alcool sau de neatentia concurentilor si a vizitatorilor, pe toata perioada desfasurarii concursului.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.