Articole

Betaina

Betaina este un amino-acid cu gust dulce, care apare in mod natural, foarte important pentru viata atat a oamenilor, cat si a plantelor si animalelor. Se gaseste in produse din carne, dar si in crustacee sau moluste, fungi si plante.

betainaBetaina are un impact foarte mare asupra senzorilor receptori ai crapilor, tocmai datorita compozitilor naturali, asa ca aceasta substanta nu trebuie sa lipseasca din trusa nici unui pescar profesionist. Forma cel mai des folosita de betaina este cea sub forma de glicerina. Desi acest compozit este cel mai comercializat, se spune ca betaina in forma ei cea mai pura este mult mai atractanta decat cea combinata cu alte arome.

Este recomandata o doza de 4-5 ml la fiecare kg de mixtura si este foarte important sa nu trecem de aceasta cantitate. Betaina este folosita de foarte mult timp si in prepararea mancarii din domeniul pisciculturii, deoarece are o capacitate extraordinara de a dezvolta simturile pestilor, atunci cand este folosita cu mult peste doza recomandata si desigur, costurile sunt cu mult sub alte substante din aceeasi gama. Dar oricat de multa betaina am folosi pentru prepararea boiliesurilor, trebuie sa tinem minte ca aceasta este foarte solubila si se disperseaza imediat, pe o arie relativ mica. De aceea este bine sa facem o combinatie de betaina cu alte prafuri sau lichide. De exemplu, combinatia de betaina cu orice lichid dulce este foarte buna pentru orice perioada a anului.

Betaina este indicate si in cazul mixurilor pentru PVA, deoarece solubilitatea acestuia va fi redusa de substantele active ale betainei, iar toate aromele vor persista mai mult timp in jurul momelii.

Iata cateva sfaturi pentru folosirea betainei:

  • Adaugati betaina imediat dupa ce am fiert compozitia pentru boilies, pentru ca aceasta sa fie absorbita in timp ce mixul se usuca;
  • Daca avem momeala inghetata, betaina trebuie administrata inainte sa se decongeleze;
  • Boiliesurile pot fi rehidratate intr-un mix de apa cu betaina, in aceleasi cantitati;
  • Pentru o atractie mai mare, incercati sa adaugati mixului sucul de la o sfecla rosie, care este foarte bogata in betaina. Adaugati cam un ml la 10 ml de mixtura. Sucul rosu si gros al sfeclei va oferi nu numai un gust irezistibil, ci va lasa si o culoare de nerefuzat.

Leave a Reply